Summa sidvisningar

tisdag 15 april 2008

Min bror jobbar på Posten

Min lillebror jobbar på Posten. Varje Måndag till Fredag så stiger han upp 6.30, sträcker på sig och undrar hur denna dag ska bli. Han drar upp rullgardinen och tittar på vädret, om graderna understiger plus 9 så tar han på sig extra långkalsonger för det är kallt att cykla. Sedan gör han iordning en tallrik fil med kruska-kli och ett glas juice och gör ett par benböj. Sätter på duschen så den blir varm, kollar text-tv om det ska blåsa, för det är jobbigt att cykla i motvind och sköljer sedan av tallriken. Sveper om morgonrocken extra nära kroppen, tar en gul blend och sätter sig på balkongen.

Han låser låsen på sin dörr, han har tre just in case, och fäster cykelhjälmen av frigolit med remmen under hakan och stiger ut genom porten. Klockan är 7.15 och om en kvart är det dags att stämpla in på Det Statliga Verket.

Förmiddagen går fort, mycket post idag, och det är mycket reklam, det gör att han får rätt ont i korsryggen vid 11.15 men tack och lov är det lunch 12.00. Matlådan består av panerad rödspätta, 3 potatisar och ett knippe broccoli. Till det dricker han vatten som han har haft stående på sin postbänk, känslig mage vet Ni. Kan bli för kallt med vatten direkt ur kranen. Efter att ha tuggat varje tugga 23 gånger så tar han ett övermoget päron ur sin unikabox han fick av morfar när han fyllde 20 och läser en överbliven Allers innan det är dags att sortera lite post.

Efter att ha suttit på sin ergonomiskt utformade stol i cirka 1,5 timme är det dags för fikapaus. Idag är det hans tur att bjuda på fika. Han tar upp sin hemmabakade butterkrans och låter den gå laget runt. Uppskattade miner förgyller hans sinne när det är dags för den sista rundan för dagen. Nu har det frusit till men som tur är så vet han att väderleken trilskas såhär års så långkalsongerna åker fram.

16.30 styr han åter kosan hemåt. En gul Blend för en tynande tillvaro i hans mungipa medans han flåsande styr cykeln mot lägenheten. Där väntar en dusch men innan dess tar han fram korven så den hinner tina i mikron medans han duschar bort dagens vedermödor. Han schamponerar sig, stryker med Absolut torr stiftet under armen, han är tyvärr allergisk mot starka parfymer och använder endast Barnängens oparfyrmerade hygienvaror och Absolut torr. Matlagningen går som en dans, pulvermoset lyxar han till med en smula muskot och korven får en dutt av basilika. Maten sköljs som vanligt ned av citronvatten. Svagt citronvatten, han har ju känslig mage.

Sen pysslar han med sina blommor, viker sin tvätt och ringer en sväng till Mamma. Nyper lite i begoniorna en gång till innan det är dags för dagens tredje Gula Blend. Sen väntar God Kväll, Lokala Nyheterna och Vetenskapsmagasinet. Till Vetenskaps magasinet tar han en kopp silverté och en kardemumma skorpa innan det är dags att knoppa in. Klockan är 21.30 och lampan knäpps av. Imorgon är en ny dag tänker han.

Min lillebror jobbar på posten.

Inga kommentarer: